Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Com protegir les persones amb més risc de contagi de coronavirus?

19/06/2020 - 22:29

Precaucions per a les fases de desescalada.

personas_de_riesgo_contagio_coronavirus

La tornada a la normalitat s'ha de fer amb prudència i precaució. El perill de contagi continua existint, sobretot entre alguns grups que tenen més risc de malaltia greu a causa de la COVID-19, per la seva edat avançada o perquè tenen un problema de salut previ, greu també a llarg termini. És molt important que es prenguin mesures per reduir aquest risc de contagi quan es torna a les relacions socials.

Informació sobre com cuidar a les persones de risc

Aquestes condicions i les situacions creades per la represa de l'activitat social poden augmentar l'estrès durant la desescalada. La por i l'ansietat davant d'una desprotecció aparent per la relaxació de les mesures preventives són un factor a tenir molt en compte.

Coses que es poden fer per vèncer aquesta síndrome emocional:

  • Descansem per meditar, llegir o escoltar notícies d'altres temes. Exposar-se repetidament a informació sobre la pandèmia pot generar ansietat.
  • Cuidem el cos: menjar aliments saludables i seguir una dieta variada i equilibrada, fer exercici apropiat a l'edat regularment, dormir el temps suficient, evitar l'alcohol i el tabac, prendre el sol amb prudència per generar vitamina D.
  • Relaxar-se amb les aficions o el hobby que més ens agradin.
  • Relacionar-se: parlar amb persones de confiança sobre les preocupacions i sentiments. Fer-ho amb certa freqüència. No aïllar-se.
  • Trucar al metge si l'estrès limita les activitats diàries durant diversos dies seguits.


Fonts: https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-nCoV/index.html
I equip mèdic d'Assistència Sanitària