Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Entrega del premi a l'actuació cívica per a l'impuls de la salut

08/06/2022

Un projecte de cribratge de càncer de coll d'úter a Uganda ha rebut el premi Ramon de Teserach 2022 que concedeixen l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i Assistència Sanitària.

Entrega del premio Ramon de Teserach 2022

El passat 24 de maig, el projecte solidari presentat per l'Associació Idiwaka (ONG Fundación África Directo) va rebre de mans del Dr. Josep M. Llobet, secretari del consell d’Assistència Sanitària, el premi Ramon de Teserach 2022, creat per l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears l’any 1989 amb l’objectiu de reconèixer l'activitat que, en pro de la promoció de la salut, hagi desenvolupat una entitat cívica sense ànim de lucre. Com a soci estratègic de l’acadèmia, el guardó està dotat per Assistència Sanitària, que va participar en l’emotiu acte de cloenda del curs 21-22 i de lliurament de premis i beques amb motiu del 150è aniversari de l'Acadèmia.

El càncer de coll d'úter és el tercer càncer més freqüent a nivell mundial entre les dones i Uganda, el setè país amb més incidència a tot el món, amb una alta mortalitat entre les dones de 25-65 anys. La iniciativa guanyadora del premi vol ajudar a reduir aquesta taxa facilitant l’accés al cribratge i a les mesures preventives adequades, que podrien reduir la seva incidència fins a un 80-90%. Iniciat al Padre Pío Health Centre III, de Kamwenge, el projecte cerca la promoció de la salut i la formació de la població femenina sobre la importància de la vacunació del VPH i realitza tests gratuïts. A més, fa possible la formació del personal local del centre hospitalari perquè, a llarg termini, continuï les polítiques de cribratge.

Com a membre protector de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, la relació amb Assistència Sanitària és estreta i demostra la seva sintonia en la defensa dels professionals mèdics i la introducció de mesures que permetin una millora universal de la salut. El programa de responsabilitat social corporativa de l'asseguradora, alineat amb el projecte premiat, se centra en valors com la solidaritat, el respecte, l'amistat i la responsabilitat, sempre amb l’eix conductor de la medicina i el benestar de les persones.