Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Entre els projectes i organitzacions amb què col·labora Assistència Sanitària, destaquen iniciatives que fomenten la creació de valor compartit amb tots els seus grups d'interès amb l'objectiu de generar un impacte positiu en la societat, especialment en l’àmbit de la recerca mèdica i l’acció social. Més enllà de les bones intencions, l’entitat es proposa convertir en fets i accions concretes una manera de veure el món basada en els valors.

Programa de Beques Assistència Sanitària per a Professionals de la Salut

Amb voluntat d’impulsar la capacitació i actualització de coneixements dels sanitaris, i com a contribució a la millora del sistema de salut, des de l’any 2008 Assistència Sanitària posa a disposició dels professionals un programa de beques que anualment atorga ajuts a estudiants de màster o postgrau de l’àmbit de la salut. La iniciativa, reconeguda per la comunitat mèdica i universitària, vol garantir la preparació òptima de metges, infermeres i altres persones implicades en l’atenció sanitària a la ciutadania, que amb la seva pràctica professional fan possible una assistència de qualitat. En les primeres catorze edicions s’han rebut 3.758 sol·licituds, s’han lliurat 434 beques i s’han adjudicat prop de 410.000 euros.

Beques Assistència Sanitària

Fundació Galatea

Com a organització formada per professionals de la salut i controlada per una cooperativa de metges amb el doble objectiu de dignificar la seva feina i facilitar els mitjans per poder exercir-la amb una remuneració digna i la dedicació necessària, Assistència Sanitària dona suport a la Fundació Galatea, compromesa amb la salut i el benestar dels professionals de la salut. El seu principal objectiu és promoure estils de vida saludables i aconseguir la rehabilitació i reinserció laboral dels professionals (medicina, infermeria, veterinària, farmàcia, psicologia, odontologia i treball social) amb problemes de salut mental i addiccions per, conseqüentment, garantir una millor qualitat assistencial a la ciutadania.

Fundació Galatea Assistència Sanitària

Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears

El conveni de col·laboració d’Assistència Sanitària com a membre protector de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears es manté en pro dels objectius comuns de defensa i millora de la salut que comparteixen les dues organitzacions. Cada any, com a mostra d’aquest vincle, el premi Ramon de Teserach, finançat per Assistència Sanitària, reconeix l’activitat que, a favor de la promoció de la salut, hagi desenvolupat una entitat cívica sense ànim de lucre. L’Acadèmia és una institució independent, no vinculada a cap organisme oficial, que actua com a tribuna i lloc de reunió dels professionals de la salut de Catalunya, Balears, València i Andorra.

L'Acadèmia Ciències Mèdiques Catalunya Balears Assistència Sanitària

Fundació Avedis Donabedian

Com Assistència Sanitària, la Fundació Avedis Donabedian treballa per la millora de la qualitat dels serveis sanitaris i socials que rep la ciutadania. D’aquí la confluència d’objectius i una entesa que es materialitza principalment amb el patrocini dels Premis Avedis Donabedian a la Qualitat, que distingeixen diferents aspectes de la qualitat dels centres i marquen les tendències de desenvolupament futur d’àrees diverses. Així, les institucions que tenen un pla de qualitat com a camí cap a l'excel·lència i que poden demostrar els resultats aconseguits en termes de millora de l'assistència i la satisfacció dels usuaris poden donar a conèixer la seva tasca i rebre un reconeixement merescut.

Avedis Donabedian Assistència

Fundació Ateneu Sant Roc

L’educació, la igualtat d’oportunitats i la lluita contra l'exclusió social són els eixos d’una consolidada aliança de més de 20 anys entre Assistència Sanitària i la Fundació Ateneu Sant Roc, que opera en el territori de Badalona Sud fomentant la participació d’infants, joves i adults del territori i implicant-se en impulsar valors com la solidaritat, l'amistat, el respecte i la responsabilitat. Des de la proximitat, la Fundació Ateneu Sant Roc contribueix a la integració de les persones i a cobrir les necessitats més bàsiques de la població, en especial en situacions de vulnerabilitat i per afavorir la cohesió social.

Ateneu Sant Roc Assistència

Fundació Hospital Universitari Vall D’Hebron – Institut de Recerca

La recerca científica és un dels vectors de progrés en l’atenció mèdica actual, que gràcies als avenços tecnològics ha fet passos decisius per a la millora del diagnòstic i tractament d’algunes malalties de gran prevalença en el nostre entorn. A través del seu centre de fertilitat Gravida, Assistència Sanitària col·labora en la recerca desenvolupada pel Dr. Jaume Alijotas Reig i basada en un estudi que relaciona l’eficiència de la reproducció humana (mesurada a partir del nombre d'avortaments) amb la tolerància de la mare als antígens de l'embrió. El treball es du a terme a l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall D’Hebron.

Val d'Hebron Assistència

Postal de Nadal de les empreses del Grup Assistència

Cada any, Assistència Sanitària i les organitzacions del seu grup fan una selecció entre organitzacions humanitàries o amb enfocament social i sense ànim de lucre que s'ocupin de crear les tradicionals felicitacions per a les festes i l’any nou. Amb l’objectiu de materialitzar aquesta col·laboració, la proposta guanyadora s’ocupa del disseny, la producció, l’ensobrament i la manipulació de les postals. En les diferents edicions s’ha col·laborat amb nombroses organitzacions, algunes de les quals són Ateneu Sant Roc, Icària, Caviga, El Trencadís, Ariadna, NPH, Finestrelles, Gaspar de Portolà, Estimia, Càritas i Unicef.

postal de nadal

Programa d’acollida d’estudiants refugiats del Líban

Fruit de la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, les agències de Nacions Unides per als refugiats (ACNUR i UNRWA) i Assistència Sanitària, 18 estudiants d’origen sirià, paquistanès i afganès poden continuar en universitats catalanes els estudis que van haver d’abandonar a causa dels conflictes armats en els seus països. Assistència Sanitària es fa càrrec de la cobertura sanitària obligatòria per a l’obtenció del visat d’estudiant prèvia a l’entrada al país. Des de 2018, es renova el conveni anualment per fer possible l’estada d’aquestes persones a l’estat espanyol i, com una extensió del programa de beques d’Assistència Sanitària, ampliar a universitaris de països en guerra l’esperit de millora continua i promoció del coneixement que caracteritza una entitat formada per metges.

Estudiants refugiats Liban Assistència

Servei d’intèrpret en llengua de signes per a persones sordes

El compromís d’Assistència Sanitària per oferir una atenció mèdica de qualitat per a totes les persones assegurades passa per tenir en compte la diversitat funcional. Per aquest motiu, posa a la seva disposició un servei específic d'accessibilitat i atenció a les persones amb discapacitat auditiva que consisteix en la interpretació en llengua de signes per a les seves visites programades. Amb aquest servei, s’agilitza l’assistència mèdica eliminant les barreres de comunicació. El col·lectiu de persones sordes disposa d'un acompanyament en totes les visites programades, així com d’un canal de comunicació escrita personal per concertar les cites mèdiques. El servei es proporciona a través de l’acord amb un partner especialitzat.

Persones sordes
Altres col·laboracions d'Assistència Sanitària:
catalonia
Catalònia

Fundació Creactiva

ADER
ADER

Associació de Malalts del Ronyó de Catalunya

oxfam
Oxfam Intermón
misiones salesianas
Misiones Salesianas
Fundació Auditorium
Fundació Auditorium
CNC
Fundació Privada dels Notaris de Catalunya