Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amb el treball comunitari com a eina per a la cohesió social del barri de Sant Roc de Badalona, la Fundació Ateneu Sant Roc promou diferents projectes educatius, culturals, socials i de lleure adreçats als infants, joves i adults del territori, incidint de manera especial en els col·lectius en risc d’exclusió social. Alhora, Assistència Sanitària, com a grup sorgit de la col·laboració entre metges i pacients i la solidaritat inherents a l’esperit cooperativista, s’adhereix a diverses propostes de responsabilitat social notables que es troben al seu abast, en especial si corresponen a l’àmbit sociosanitari.

La col·laboració entre les dues entitats va començar a finals dels anys noranta i, amb Assistència Sanitària com a company de viatge, l’aleshores associació Ateneu Popular Sant Roc –amb prop de 30 anys d’història– va consolidar els seus projectes i el seu marc d’actuació i es va convertir en una fundació. El canvi va suposar plantejaments de línies d’actuació, propostes noves d’organització i un ric debat sobre la necessitat de no perdre els signes d’identitat de l’entitat i, per sobre de tot, fer-ho des del treball en valors, el compromís, la proximitat a la gent i la resposta a les seves necessitats.

Així, la relació entre Assistència Sanitària i la Fundació Ateneu Sant Roc s’ha basat des dels inicis en la confiança i l’admiració mútues, a banda dels vincles de coincidència i valors compartits entre organitzacions:

ateneu sant roc solidaritat
Solidaritat
ateneu sant roc amistat
Amistat
ateneu sant roc respecte
Respecte
ateneu sant roc responsabilitat
Responsabilitat

La vocació del metge és vetllar per la salut de les persones i, ampliant el concepte en tota la seva extensió, destaca la importància del benestar general, on s’inclouen aspectes que afecten directament l’estat de salut. Per tant, com a companyia i com a reflex de l’ofici de metge, Assistència Sanitària assumeix el compromís amb fundacions, ONG i altres entitats del seu entorn. En aquest sentit, la Fundació Ateneu Sant Roc és la referència en el territori de Badalona Sud, amb elevats índex de vulnerabilitat i desigualtats.

Assistència Sanitària fa medicina social des que es va crear l’any 1957 per ocupar l'espai que aleshores no tenia l’inexistent sistema públic de salut, que no podia atendre les necessitats de la població. És per això que aquesta idea roman en el seu ADN i, fidel als seus principis, segueix treballant pel benestar universal, de les seves persones assegurades i també de la resta de la societat.

Amb una visió semblant, la Fundació Ateneu Sant Roc té un doble objectiu. D’una banda, vol ser vehicle de transformació social des de l’experiència en la promoció de la cohesió i el treball per la inclusió. D’altra banda, aspira a consolidar-se com a referent en els àmbits educatiu i sociocultural en el territori de Badalona Sud amb projecció a nivell de ciutat i nacional des de la implicació i coneixement de l’entorn.

El suport a la Fundació Ateneu Sant Roc permet construir junts una societat més justa i solidària i sumar-se al treball per la cohesió social del barri de Sant Roc de Badalona, augmentant el marc d’oportunitats d’infants, joves i adults.

Chincheta mapa

Fundació Ateneu Sant Roc
Cáceres, 34-36, 08918, Badalona

Información

Telèfon de contacte: 93 399 39 51
Correu electrònic: ateneu@fundacioateneusantroc.org

41.434535214017, 2.2233653