Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària promou l’excel·lència dels seus professionals

29/06/2022 - 08:23

Temes d'actualitat han centrat les intervencions dels ponents convidats a les recents jornades mèdiques dedicades a cirurgia ortopèdica i traumatologia, patologia de l’embaràs i qualitat assistencial.

Jornada médica de Assistència Sanitària

Com a entitat cooperativa formada per metges, Assistència Sanitària sempre ha donat gran importància a la pràctica de la professió en condicions justes i adequades i sense restriccions que no siguin de caràcter estrictament medicocientífic. Amb aquest objectiu, i per garantir que el nivell d’excel·lència dels professionals de la salut és òptim en cada moment, promou l’actualització constant de coneixements i incentiva la participació en accions de formació. Aquest primer trimestre de l’any s’han programat diverses sessions que, en especialitats diferents i posant el focus en temes d’especial rellevància científica, conviden la comunitat mèdica d’Assistència Sanitària a participar-hi.

Amb cinc convocatòries prèvies marcades per l’èxit d’assistència i el nivell de solvència dels participants, amb la recuperació de la presencialitat, l’1 d’abril es va celebrar a l’Hospital de Barcelona una nova edició de la Jornada sobre Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, dedicada aquest cop a l’artroplàstia total de genoll, una patologia freqüent i d’abordatge complex. Professionals de la traumatologia i la rehabilitació, fisioterapeutes, personal d’infermeria i altres especialistes al voltant d’aquest mateix àmbit es van reunir en una trobada que marca la diferència en termes d’innovació.

Com a continuació del programa de promoció del coneixement, el 10 de juny va tenir lloc la 10a Jornada sobre Patologia de l’Embaràs. La reproducció assistida, la relació entre COVID-19 i embaràs, les gestacions en el límit de la viabilitat i el debat sobre el terme “violència obstètrica” van centrar l’atenció d’especialistes en ginecologia i neonatologia –també pediatres, internistes i metges d’altres especialitats– que van omplir la sala d’actes de l’Hospital de Barcelona.

Ja el 17 de juny, es va celebrar una jornada de qualitat assistencial que, en la seva primera convocatòria, va reunir prop de 100 professionals assistents i va estar marcada per l’interès de les intervencions i els perfils reconeguts dels ponents. La sessió, que duia per títol “Com millorar l’experiència del pacient?”, va ser organitzada per la Comissió de Qualitat Assistencial i Seguretat Clínica i el Grup de Treball de l’Experiència del Pacient de l’Hospital de Barcelona.