Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària i la Fundació Barça col·laboren amb familiars de pacients oncològics en el Dia Mundial contra el Càncer

05/02/2024 - 12:26

El partit del FC Barcelona de bàsquet contra el València al Palau Blaugrana va comptar en el Dia Mundial contra el Càncer amb l’assistència de famílies afectades per la malaltia, que van passar una vetllada d’emoció i diversió gràcies a una iniciativa solidària.

Jugadors Barça amb familiars pacients oncologics

Coincidint amb el 4 de febrer, dia mundial per a la sensibilització i a favor de la lluita contra el càncer, Assistència Sanitària es va unir a la jornada lúdica impulsada per la Fundació Barça. Gràcies a la coordinació de les dues entitats, diverses famílies amb algun membre que pateix malaltia oncològica van poder passar una estona d’entreteniment per contribuir al seu benestar psicològic. Juntament amb l’afició del públic del Palau Blaugrana, van vibrar durant el duel entre el primer equip de bàsquet del FC Barcelona i el València en partit de la lliga ACB.

Cada any es diagnostiquen a Catalunya més de 30.000 casos nous de càncer, una de les malalties més freqüents i greus, amb impacte directe sobre els pacients i el seu entorn. El missatge a transmetre amb jornades i accions com la d’aquest diumenge és la necessitat de prevenir la malaltia amb la incorporació d’estils de vida saludable, la detecció precoç i la millora dels tractaments.

Amb iniciatives com aquesta, i amb dispositius d’atenció a la malaltia punters com el seu Servei d’Oncologia, Assistència Sanitària reafirma el seu compromís amb la població i amb la seva salut, contribuint alhora al seu benestar.