Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Acord amb Metges Sense Fronteres

14/11/2022

Assistència Sanitària ha establert una col·laboració amb l’ONG d’acció medicohumanitària que assisteix persones amenaçades en situacions d’emergència. En concret, l’aportació d’Assistència Sanitària es destina principalment a les activitats que es duen a terme a Ucraïna.

medicos sin fronteras

Amb vocació de suport en activitats de caràcter social i una àmplia voluntat de col·laboració i participació en iniciatives amb una orientació humanitària, Assistència Sanitària ha subscrit recentment un acord amb Metges Sense Fronteres (MSF), organització que desenvolupa la seva tasca en contextos de conflictes armats, violència, epidèmies o malalties oblidades i desastres naturals, entre d’altres.

Així, Assistència Sanitària participa amb una aportació de 200.000 euros per al Fons d’Emergències de l’organització, la meitat de la qual es destinarà a les activitats que MSF està duent a terme a Ucraïna. Precisament, amb consciència que no totes les crisis –tot i requerir d’una intervenció ràpida– generen la mateixa atenció que una guerra com la d’Ucraïna, aquest fons econòmic es va crear per poder actuar de forma independent i flexible orientant els recursos a les necessitats més greus en cada moment.

assistencia_sanitaria_metges_sense_fronteres

Amb l’ofici de metge com a punt de partida, la vocació per oferir assistència mèdica de qualitat allà on es necessiti ha estat l'origen d’una entesa entre Assistència Sanitària i Metges Sense Fronteres basada en el compromís i la confiança. En línia amb el seu programa de responsabilitat social corporativa, l’entitat es proposa, més enllà de les bones intencions, convertir en fets i accions concretes una manera de veure el món basada en els valors.

Com a grup sorgit de la col·laboració entre metges i pacients i la solidaritat inherent a l’esperit cooperativista, des dels seus inicis Assistència Sanitària s’adhereix i col·labora amb diverses propostes de responsabilitat social notables que es troben al seu abast, en especial si corresponen a l’àmbit sociosanitari.

 

----------

  • Foto de portada: MSFB127235: Ucraïna, Andrii Ovod/MSF 2022: El doctor Guadalupe Garcia Noria cuida un pacient en del departament de pacients de l'equip mèdic de MSF durant un viatge de Pokrovsk, a l'est d'Ucraïna, a Lviv, a l'oest d'Ucraïna. El viatge dura aproximadament 20 hores. Des del 31 de març s'han transportat més de 1.400 pacients.
  • Foto que apareix al costat dels logos d'Assistència Sanitària i Metges Sense Fronteres: República Centreafricana, James Oatway /MSF 2020: La doctora de MSF Anna-Clara Ivrasson cuidant un jove pacient a la sala del xarampió de l'Hospital Bossangoa. Bossangoa estava a l'epicentre del brot del xarampió quan es va fer la fotografia.