Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

La vostra llum, la nostra força. Entrevista als veïns de l’Hospital de Barcelona

22/04/2020 - 22:43

La família Ortuño projecta cada nit a la façana de l'hospital un missatge de suport per a tot el personal sanitari enfront del coronavirus.

La família Ortuño viu davant de la façana posterior de l'Hospital de Barcelona i, cada nit, des del seu balcó, projecten un missatge de suport per a tots els membres del personal sanitari i els pacients de l'hospital. Un missatge per donar forces a tots aquells que cada dia combaten el virus i per a tots aquells que el pateixen.

Aquestes projeccions ja s'han convertit en tot un símbol de la lluita contra el coronavirus a la ciutat de Barcelona. El personal sanitari surt cada nit al carrer per donar-los les gràcies per aquesta acció tan espectacular, vestits amb les seves bates, guants i mascaretes. Altres persones els saluden des de l'interior de l'hospital fent llums amb els seus mòbils, i d’altres, amb pancartes d'agraïment.

Si vols seguir aquesta acció solidària de suport al personal sanitari, pots fer-ho en aquest compte d’Instagram: @mensajesdelasocho_nueve

En què consisteix la vostra acció?

Projectem missatges d'agraïment a tots el que estan lluitant contra el virus en primera línia. Els projectem en la façana de l'Hospital de Barcelona. Comencem a fer-ho a les vuit de la tarda però, amb el canvi d'horari, i per motius de llum, l'hem passat a les nou de la nit. I a més ho acompanyem amb un parell de cançons. L'última que sempre posem és “Resistiré“.


La vostra iniciativa és realment espectacular. Com se us va ocórrer?

Bé, després d'estar uns dies aplaudint a les vuit de la tarda als balcons, i veient la façana de l'Hospital de Barcelona, se'ns va ocórrer que podríem llançar un missatge amb el projector que tenim a casa. Llavors, aquell mateix dia, a les 12 de la nit, quan ja no quedava ningú, vam fer unes proves. Vam veure que es veia bastant bé, vam enquadrar el text i, finalment, vam fer una plantilla en Powerpoint; i bé, a partir d'aquí, l'endemà vam fer la primera projecció. La veritat és que va tenir molt d'èxit, va agradar molt al personal sanitari i als veïns. De manera que seguim tots els dies amb aquesta iniciativa.


D'on traieu els missatges?

Els missatges ens els envien familiars, amics, veïns, seguidors d'Instagram: tots són excel·lents i decantar-se per un missatge és complicat. Cadascun té el seu significat. A més, com et deia, l’acompanyem amb música i la veritat és que el resultat és espectacular, molt emocionant. Potser està malament que ho diguem nosaltres... [Riures]


Sabeu si la vostra iniciativa ha agradat al personal sanitari de l'Hospital de Barcelona?

Des del primer moment vam tenir una acceptació molt bona per part de tot el personal de l'Hospital de Barcelona. Ens envien, a través d'Instagram, missatges molt emotius agraint-nos el que fem i que ens emocionen molt. També a les nou surten al carrer els que poden a viure el moment de la projecció amb nosaltres. Fins i tot ens va agradar molt, va ser molt guai, que tres infermeres vinguessin a penjar-nos una pancarta agraint el que fèiem. Va ser molt emotiu.


Què és el que més us ha impactat de les reaccions dels sanitaris?

El que ens més ens ha impactat és el fet que ens donin les gràcies. Som nosaltres els que hem d'estar molt agraïts pel treball que estan fent!


Com van reaccionar la resta de veïns?

Des del primer moment, tots els veïns s'han sumat a la iniciativa i col·laboren enviant-nos missatges, anant al balcó a aplaudir… Fins i tot, la setmana passada, un veí es va posar en contacte amb nosaltres oferint-se a tocar la música en directe.


Una iniciativa que ha omplert aquesta ciutat de missatges d'ànim i d'agraïment, i que il·lusiona cada dia a l'Hospital que porta amb orgull el nom de Barcelona i que pertany a la cooperativa d’usuaris SCIAS, del Grup Assistència.