Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Mútua mèdica i assegurança de salut, són el mateix?

12/11/2014 - 09:38

Descobreix què és una mútua mèdica i com et pot ajudar a contractar la teva assegurança de salut.

Médico y paciente se dan la mano

Mútua mèdica i asseguradora de salut són conceptes que sovint es barregen a causa del seu propòsit comú: donar resposta a les necessitats de les persones que posen la seva salut a les mans. Tècnicament, hi ha algunes diferències entre elles, encara que en essència els productes i serveis que ofereixen són pràcticament idèntics: garantir l'accés a metges i altres professionals que permeten el benestar i la tranquil·litat sanitària dels seus usuaris, amb cobertura hospitalària o sense.

Basades en el principi de solidaritat, les mútues es van crear a principis del segle XX a Europa per protegir els mutualistes en cas d'accident de diferents tipus (automòbil, agrícola…); sovint, avui les referències a Espanya a una mútua són per a les col·laboradores amb la Seguretat Social, que tenen un paper destacat en l'àmbit laboral. Actualment, a nivell europeu, les mútues representen prop del 16% del mercat relacionat amb les assegurances i presten servei a més de 230 milions de ciutadans. Recórrer a una mútua mèdica és, per tant, una de les maneres més eficaces per tenir cobertura sanitària.

Ja sigui mitjançant una mútua mèdica o una companyia asseguradora, disposar d'una assegurança de salut aporta nombrosos beneficis a les persones que la contracten i permet gaudir dels serveis necessaris per tenir cura de la salut, sense cues ni llistes d'espera i amb la seguretat que el preu de la prima no es veurà incrementat per l’ús que es faci daquests serveis.

Avantatges de tenir una mútua mèdica privada

L'assegurança de salut que us pot proporcionar la vostra mútua mèdica o asseguradora us permet accedir a l'assistència sanitària quan la necessiteu, sense temps d'espera i, en general, amb lliure elecció de metge i rapidesa en les proves diagnòstiques. Segons els estudis, aquests són els factors que les persones valoren més en l'elecció d'una assegurança de salut. Així mateix, la flexibilitat en els horaris i la possibilitat de tenir una segona opinió professional són aspectes que cal tenir en compte.

Opcionalment, les assegurances de salut poden incloure, o no, la cobertura en cas d'ingrés hospitalari, que a la medicina privada inclou centres on la comoditat d'una habitació individual i la tranquil·litat per al pacient sempre estan garantides. També en alguns casos, en funció de les necessitats de personalització disponibles, s'hi incorporen serveis digitals i cobertures addicionals, com la dental.

Assistència Sanitària és una asseguradora mèdica que, com en el cas de les mútues mèdiques, respon a una organització sense ànim de lucre. En aquest cas, va ser creada i és gestionada per metges i el seu objectiu doble és proporcionar-los un espai per desenvolupar la seva professió en condicions justes i oferir una atenció òptima a les persones que hi confien.

Busques una mútua mèdica per resoldre les teves necessitats d'atenció sanitària? No dubtis a contactar amb Assistència Sanitària!