Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària ofereix el màxim potencial en salut de les dones

19/09/2023 - 12:50

La salut de les dones és un dels objectius prioritaris d’Assistència Sanitària, que sempre ha apostat fermament per oferir serveis de qualitat, prestats de manera satisfactòria i respectant les preferències i les necessitats de les dones.

dona

En termes d’atenció de la salut, la població femenina té necessitats específiques que Assistència Sanitària té en compte en el disseny de la seva xarxa assistencial. Probablement per aquesta raó el 55,8% de les persones assegurades són dones, de totes les edats i de diverses procedències, ètnies i llocs de naixement. La seva mitjana de permanència és de 21 anys, fet que fa pensar que l’entitat encaixa amb les seves expectatives.

L’any 2022 es van realitzar prop d’un milió de visites mèdiques de diferents especialitats en els més de 3.000 centres de l’àmplia xarxa assistencial a les 110.000 dones assegurades. A més de les 85.521 visites de ginecologia, es van atendre les necessitats en serveis d’alta complexitat amb incidència de patologies eminentment femenines, com per exemple la cirurgia oncològica del càncer de mama.

hospital

Un dels punts forts d’Assistència Sanitària és l’atenció integral a l’embaràs, part i puerperi, on s’ofereix un servei complet i d’alt nivell de qualitat. Són processos fisiològics en què el paper dels serveis sanitaris és la prevenció, la detecció i la minimització dels problemes que poden succeir per tal que el resultat final, mesurat principalment com la salut de la mare i del nadó, sigui òptim. Una mitjana de visites durant l’embaràs d’11,9, més de 9 ecografies de mitjana per embaràs, 433 visites a domicili d’infermeres expertes (programa NADO), 2.497 sessions de rehabilitació del sol pelvià i 119 visites a la consulta de l’embaràs de risc (CERI) l’any 2022 acrediten el compromís.

maternoinfantil

Per assolir aquest objectiu, Assistència disposa de 280 ginecòlogues i ginecòlegs amb formació acreditada, a més de llevadores i un quadre facultatiu capaç de col·laborar en la resolució de les possibles complicacions durant l’embaràs. L’oferta es completa amb Gravida, el centre de reproducció assistida que ajuda les dones a ser mares quan la natura els ho posa difícil.

Per atendre els parts, Assistència Sanitària disposa de diverses clíniques a tot el territori i de l’Hospital de Barcelona en exclusiva. El centre té un equip obstètric de guàrdia les 24 hores, unes instal·lacions renovades, una sala de part natural, una unitat de neonatologia de nivell IIIB i altres serveis per atendre les possibles complicacions de l’embaràs i del part. Quan el nadó ja és a casa, infermeres del servei de pediatria, integrades en el programa NADO, visiten les famílies que ho desitgen assessorant-les en les cures bàsiques del nounat i de la mare.

I, més enllà dels serveis i cobertures exclusius per a les dones en edat fèrtil, l’enfocament de la pediatria i consultes com el CLIGUR (salut sexual), Assisport (medicina de l’esport), PAPPA o Assissenior permet un abordatge específic de les necessitats de les dones en totes les edats.

assisport chica