Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària reivindica el protagonisme mèdic en la gestió de la sanitat

30/01/2023 - 11:46

El Dr. Ignacio Orce, president de l'entitat, aposta a La Vanguardia per blindar el tracte just i la llibertat dels professionals de la salut, evitar especular o comerciar amb la salut de les persones i millorar el finançament de la sanitat pública per garantir una atenció de més qualitat.

En una extensa entrevista publicada a l’edició en paper de La Vanguardia, i també en format audiovisual al seu canal de YouTube, el president d’Assistència Sanitària analitza l’actual situació de la sanitat i apunta algunes possibles respostes a les demandes de metges i metgesses i a les necessitats de la ciutadania.

Fruit d’una dilatada trajectòria professional i de l’experiència en una entitat creada per facultatius en què no s’especula ni comercia amb la salut, les seves reflexions reivindiquen recuperar el protagonisme mèdic en la gestió de la sanitat –tant pública com privada–, una identitat pròpia que en els últims temps ha passat a un segon terme, per darrere de criteris economicistes. Alhora, les persones usuàries han de tenir un paper rellevant i no ser algú al final d’un procés.

En l’entrevista, el Dr. Orce explica també la filosofia de la Fundació Espriu, que ell presideix actualment i que té per objectiu exportar el model de cooperativisme sanitari a la resta del món, de manera que la població pugui accedir a una atenció mèdica de qualitat en països on els governs no han estat capaços d’avançar en l’estat del benestar.