Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària i la gestió de la COVID-19

15/04/2020 - 22:47

Hem pres una sèrie de decisions per ajustar i optimitzar la nostra activitat d’acord amb les necessitats actuals:

gestio_pandemia_hospital

 

Atención integral1. Atenció integral. Com a organització formada per professionals de la salut, Assistència Sanitària segueix prestant serveis plens a les persones, perquè ara cobra ple sentit el jurament hipocràtic de prestar atenció a qui ho necessiti.

Adaptación2. Adaptació. Un context canviant demana mesures especials per proporcionar la millor atenció, com ara un protocol específic amb atenció telefònica gratuïta Covid-19 obert a població assegurada o no, la flexibilització del pagament de rebuts, la reprogramació d’accions no estratègiques i el reforç comunicatiu, entre d’altres.

Equipo humano3. Equip humà. Tots els equips de l’organització són necessaris per fer front a la pandèmia i, per fer-ho amb la màxima seguretat, Assistència Sanitària es compromet a mantenir els llocs de treball sanitaris i personal administratiu, promou el teletreball i amplia la plantilla mèdica i d’infermeria. A més, s’adhereix al fons sectorial de 37 milions d’euros per protegir els sanitaris i desenvolupa un programa de col·laboració per al manteniment de les consultes mèdiques damnificades per la inactivitat.

Hospital de Barcelona4. Hospital de Barcelona. El centre de referència d’Assistència Sanitària incrementa la capacitat instal·lada i reorganitza la seva activitat: manté la cirurgia urgent i oncològica i suspèn tota la programada (inclosa l’ambulatòria). En col·laboració i coordinació amb les autoritats sanitàries, l’Hospital de Barcelona segueix les seves directrius i protocols actualitzats per a la prevenció i tractament de la Covid-19.

Colaboración5. Col·laboració. Assistència Sanitària està en constant interlocució i cooperació amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i amb la resta d’autoritats sanitàries del país i s’erigeix com a mecanisme addicional per evitar el col·lapse dels recursos sanitaris públics.

Servicio esencial6. Servei essencial. Controlada per una cooperativa de metges i metgesses, amb la seva vocació Assistència Sanitària assumeix la condició de servei bàsic de la societat i alhora, com a entitat asseguradora, actua com a amortidor de l’economia en un context variable.