Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Notícia

Assistència Sanitària estrena una nova flota per al servei d’urgències domiciliàries

15/11/2022

Entren en servei 24 vehicles híbrids que recorreran una mitjana de 35.000 quilòmetres cada any per donar servei a tot el territori de la província de Barcelona. En només 30 minuts aproximadament, arriben a casa de les persones assegurades a la Ciutat Comtal.

SUD 1 Assistència Sanitària

La flota del servei d’urgències domiciliàries (SUD) d’Assistència Sanitària s’ha renovat íntegrament amb vehicles actuals que, en línia amb criteris d’ecosostenibilitat, permeten reduir les emissions gràcies a la tecnologia híbrida. Des del punt de vista d’ús, incorporen un navegador addicional al de sèrie que optimitza la conducció.

SUD 2 assistencia sanitaria 2 .jpg

El model escollit és el nou Toyota Yaris, adaptat als avenços vigents en motorització. És un utilitari que utilitza una combinació de tecnologies per a la seva propulsió (motor de combustió interna i motor elèctric) amb consums al voltant dels 3 litres i que, sobretot, circularà per entorns urbans, si bé també farà desplaçaments més llargs per carretera i fins i tot camins rurals, especialment en el cas del SUD Comarques.

Des de la seva creació, l’any 1988, els cotxes del SUD han recorregut milions de quilòmetres per atendre a domicili els casos d’urgència de la població assegurada d’Assistència Sanitària. S’han convertit, així, en un dels factors diferencials de l’oferta de l’entitat.

Any rere any, els indicadors del SUD mostren una progressió positiva dels índexs de satisfacció dels usuaris i la reducció substancial del temps d’atenció dels casos –al voltant de 30 minuts a la ciutat de Barcelona–. Amb l’objectiu de contribuir a millorar els estàndards de qualitat que registra, s’ha renovat la flota que presta el servei.

Tots els estudis i els professionals de la mobilitat indiquen que els vehicles híbrids són la solució que ofereix un rendiment més eficient per a flotes d’aquestes característiques, ja que permeten una autonomia molt més àmplia que els cotxes elèctrics, un factor essencial quan cal atendre urgències en què el temps és vital. I, de forma evident, respecte als motors de combustió convencional, els híbrids contaminen a uns nivells molt inferiors.

coche SUD assistencia sanitaria
SUD 4 assistencia sanitaria